Informasjon til arrangører

OM «RYFYLKE»

Ryfylke eller Ryfylke visegruppe var nasjonalt kjent på 80-tallet og har, etter en pause, vært aktive mer eller mindre siden oppstart. Vi er vel den siste gruppa som er igjen etter ”visebølgen” fra 70-80-tallet? Flere i gruppa har vært med helt fra starten.

Gruppa har et repetoir som spenner fra gamle stev, viser og bånsuller fra Ryfylke til nyere viser som gruppa har gitt ut på sine i alt 5 CD-produksjoner. Viser som ”Dine auer”, ”Kjerestepar” og ”Vie dagen te solå” tør være kjent. Tekster og melodier er stort sett skrevet og produsert av gruppa selv.

Gruppa ga sist ut CD’en «Ei striba med lys» for et par år siden og introduserte da sin nye vokalist- Anita Nymann Tønnessen! CD’en fikk terningkast 5 i Aftenbladet, og det ble brukt linjer som «Ryfylke fant vokalistgull» om den nye vokalisten.

Gruppa fremstår i dag med et akustisk uttrykk med to vokalsolister og fire instrumentalister. Siden i vår har Tommi Haukland vært nytt medlem i gruppa. Han er godt kjent fra musikkmiljøet i Stavanger og Sandnes som trommeslager og perkusjonist. Dette har gjort at gruppa har tatt frem noen av de gamle ”slagerne” som krevde slagverk. Gruppa bruker ellers hovedsakelig akustiske strengeinstrument, med et ”bittelite” innslag av Fender Stratocaster på noen av sangene.

Ellers kan det opplyses at gruppa i sin lange karriere har fått «Prøysenprisen», og har vært nominert til «Spelemannsprisen» to ganger. I det siste fikk deres reutgivelse trekkfugler fra 1985 terningkast 6 i Stavanger Aftenblad.

De tre siste årene har gruppa arrangert konserten RYFYLKE I BY ́N på ”De røde sjøhus” i Stavanger. På disse konsertene har gruppa hatt med gjester som Dag Schreiner, Gretelill Tangen og i år Gunnar Roalkvam. Det har vært veldig gode tilbakemeldinger fra disse konsertene.

I det siste har gruppa jobbet med nytt stoff, hovedsakelig skrevet av Bjørn Aslaksen og Bjørn Vige. Noe av dette er lagt ut på Spotify: ”Pirko” og ”Merr enn før”.
Disse to visene er en forsmak på neste utgivelsen som gruppa arbeider med.

Gruppa består i dag av:
Anita Nymann Tønnessen vokal,
Holger Austvoll vokal og gitar,
Stein Endresen gitarer,
Bjørn Aslaksen gitarer,
Tommi Haukland trommer og perkusjon
Reidar Olsen bass

Lenker finner dere her www.rogalyd.no/artist/ryfylke-visegruppe
og her https://www.facebook.com/Ryfylke-Visegruppe-317943128255917/

Du finner musikken vår på Spotify

Diskografi:

Før oljå kom (1981) (KKV) –Prøysenprisen
Forlis (1983)(KKV) – Nominert til Spelemannsprisen
Trekkfugler (1985)(eget forlag) – Nominert til spelemannsprisen
Hjemma igjen(Tylden)(2011)
Ei striba med lys (Tylden) (2012/2013)

 

Telefon:
Holger Austvoll – 400 08 751 epost: holger@strandbuen.no

Stein Endresen – 990 16 688 epost: stein.endresen@lyse.net

Postadresse: Ryfylke Visegruppe Snøklokkevegen 2 4100 JØRPELAND

Orgnr: 994 768 859