Historikk

visegruppa

Den første plateutgivelse het: «Før oljå kom» (utgitt i 1981 på Kirkelig kulturverksted). Denne inneholdt folkemusikk fra vår region, og vi fikk Prøysenpris for den.

Neste utgivelse het «Forlis» (utgitt i 1983 på Kirkelig Kulturverkseted). Denne inneholdt originale viser av Bjørn Vige, og den ble nominert til Spellemannsprisen dette året.

Den tredje utgivelse het «Trekkfuglar» (utgitt i 1985 på eget selskap). Denne inneholdt originale viser av Bjørn Aslaksen, med tekstbidrag fra blant andre Arnt Birkedal og Gunnar Roaldkvam. Denne ble nominert til Spellemannsprisen dette året.

Vi ga også ut en singel, «Øve dammen te junaiten», som var et bestillingsverk i forbindelse med utvandrer-jubileet. Gruppen laget også en TV-serie for skolefjernsynet på NRK og turnerte i USA i 1988.

I 1990 ble gruppen oppløst, men i forbindelse med en veldedighetskonsert til inntekt for flodbølgeofrene i Asia, ble gruppen gjenforent for en engangskonsert i 2005.

Senere har gruppen ved enkelte anledninger gjenoppstått med seks av de opprinnelige mannlige medlemmene, og med nytt materiale. Gruppa spiller både folkemusikk og viser av «de to Bjørnene», og har fått så god respons på spillinger og satte i gang nytt plateprosjekt.

Hele 25 år etter den forrige plateutgivelse, satte vi i gang med en ny plate: «Hjemma igjen». Denne gangen var det for første gang viser fra både Bjørn Vige og Bjørn Aslaksen på én utgivelse. Platen byr på den særegne stemningen som alltid har kjennetegnet gruppa, gode og gjennomarbeidede tekster til vakkert komp i lekker produksjon. Arrangementene er gjort i fellesskap, produsenter har vært Bjørn Eie, Bjørn Aslaksen og Bjørn Erik Vige. De to sistnevnte Bjørner står for de fleste melodier og tekster, i tillegg finnes bidrag fra Gunnar Roaldkvam, Kåre Aslaksen og Arnt Birkedal.

Den nyeste utgivelsen til gruppa kom ut i desember 2012, og fikk navnet «Ei striba med lys». Gruppa knyttet til seg ”ei nye dama” – Anita Nymann Tønnessen – noe som gav gruppa et nytt løft, både musikalsk og scenisk. Gruppas sanger trengte en damestemme. I tillegg er gjennomsnittsalderen sunket betraktelig. Ei striba med lys består av sanger skrevet at lokale tekstforfattere, og alle melodier er skrevet av Bjørn Vige og Bjørn Aslaksen. Typisk er alle arrangementene av gruppa og innspillingen er gjort så akustisk og naturto som mulig.

Du må logge inn for å legge inn kommentar.